Benefiční koncert Zábřeh

Mohla mluvit o těžkostech, mohla si stěžovat na těžký úděl, ale ona přišla na podium a rozsvítila celý sál.
V neděli jsme koncertem vypomohli benefiční akci "Vzpomínka", kterou tradičně pořádá skupina Madalen. Hlavním aktérem byl malý Mareček, který má závažnou metabolickou poruchu a kvůli infuzím tráví spoustu dní v nemocnici. Poděkovat a přijmout finance přišla Marečkova babička. Opatrně přistoupila k mikrofonu. Mluvila s jemností a pokorou o tom, co jim osud přinesl. Děkovala za každý den, který mohou s Marečkem prožít, protože kvůli vzácnosti této nemoci nikdo netuší, jak dlouho tady Mareček bude. Popisovala, jak je Mareček učí vnímat svět jinak, jak se radují z drobností a jak se jinak poskládaly jejich životní hodnoty. Částečně tu situaci přijímala jako dar. S velkou úctou mluvila o své dceři Elišce, Marečkově mamince. Společně se snaží, aby měl krásné dětství, protože nikdo neví, co bude dál. Finanční sbírku využijí na pořízení vozíku, aby mohl Mareček objevovat krásy přírody a Olomouce.
Stála jsem na boku podia a nemohla se pohnout. Tahle řeč a životní přístup hluboce zasáhl každého z nás. Zaznělo, že člověk je na světě proto, aby konal dobro. Ten večer se tohle vrchovatě plnilo. Zaplněný sál přispěl rodině téměř 30 000 korun. Následovala píseň Dík, tvoje máma. Za zavřenýma očima jsem viděla pobíhat naše zdravé syny a hrdlo se mi stahovalo tak, že jsem nebyla schopná zpívat. Slzy a slzy. Jsou to okamžiky velké vděčnosti za to, co máme. Děkuji.
Marečkovi posílám za kapelu peníze na účet, který je ještě týden otevřený. Pokud to cítíte, přidejte se, přikládáme odkaz.

Galerie

Epydemye fotogalerie Epydemye fotogalerie Epydemye fotogalerie Epydemye fotogalerie Epydemye fotogalerie Epydemye fotogalerie Epydemye fotogalerie
https://www.high-endrolex.com/49